Dina aktiviteter i Costa Rica

Imagenes Tropicales anordnar alternativa aktiviteter och föreslår de bästa alternativen för att passa din personliga resväg. Se vår lista nedan för att få en överblick över de olika möjligheterna du har i Costa Rica.

 

Strandsemester

Caribbean BeachDen främsta anledningen till att Costa Rica inte är din typiska stranddestination är att det finns så mycket att göra i inlandet. Men med badtemperaturer året runt och otaliga sandstränder kan du lika gärna unna dig det costarikanska strandlivet ett par veckor.

På den karibiska kusten ligger de fantastiska, tropiska stränderna i den södra delen.

Stränderna på Stillahavskusten sträcker sig hela vägen från söder till norr, i en kustnära linje med två halvöar.

 

Termalbad

Tabacon Hot SpringsDe mest populära är termalbaden runt Arenal Volcano. Borinquen i Rincón de la Vieja är ett annat alternativ som vi rekommenderar.

 

 

 

Klicka här för bokning

 

Vandring

Cerro ChirripoDe flesta nationalparker har väl underhållna vandringsleder. Om du inte är bekant med området, informera dig om kvaliteten på spåren innan du ger dig ut själv. Att hyra park rangers eller guider rekommenderas (kontakta oss).

Men vissa parker, som Corcovado, Monteverde och Santa Rosa, har utmärkta trail-system. Om du är intresserad av biologi, kan parkguiderna ge dig information.

Besök vårt nationalpark-avsnitt för ytterligare information!

 

 

Idéer:

Kontakta oss för specifik information. Costa Rica är ett ”hiker's paradise” och vi anordnar utflykter som: dagsturer genom djungeln, bergsturer, klättring av landets högsta topp (Chirripó) och även turer som korsar landet från Stilla havet till Västindien. Allt är möjligt!

 

Hästridning

Read More About Horseback-RidingPå grund av väl härdade eller mindre hästar, älskar alla att sitta på en häst i Centralamerika! Vi är erfarna ryttare och vet de bästa sträckorna i landet, vi stödjer även de bästa och djurvänliga hästrancherna i Costa Rica.

Fråga oss om spännande ridning genom sekundär skog, landkorsningar eller enkla leder för nybörjare.

 

Läs mer om våra hästridningserbjudanden! (engl)

 

 

White Water Rafting

Read More About RaftingCosta Rica är ett fantastiskt land för (vitt vatten) forsränning! Tropiska temperaturer försäkrar varmt vatten. Den intakta naturen ger vackra förutsättningar för denna verksamhet. Och de erfarna lokala flodguiderna är fantastiska att paddla med. Franck, vår lokala manager i San José, har själv varit en forsränningsguide i många år. Han handplockar de bästa forsränningsguiderna och kontrollerar personligen deras kvalitet och säkerhet.

 

Läs mer om white water rafting (engl)

 

Mountainbike

BikeMountainbike är tillåtet i vissa nationalparker: Palo Verde, Peñas Blancas, Ballena och Lomas Barbudal har terrängvägar du kan cykla på.

En underbar, naturskön resa kan utföras från Los Santos område (Santa Maria de Dota) ner till Stilla havskusten i Quepos / Manuel Antonio.

Glöm inte att ta med dig verktyg och reservdelar.

 

Kontakta oss för mer cykelinformation

Tips:

Cykla nedför från området San Gerardo de Dota ( "Los Santos") till Stilla havet i Manuel Antonio. Se vegetationen förändras när du passerar från bergsområdena till havets tropiska klimat. Underbar utsikt och bara neråt!

 

(Havs) kajak och kanot

På Atlantkusten finns bästa kajakmöjligheterna på Tortuguerokanalen. På Stilla havskusten är Nicoyahalvön och Golfo Dulce regionen de bästa alternativen. Men då tidvatten kan vara en tuff utmaning bör du ha tidigare erfarenhet av hantering av tidvatten och väder prognoser. Platser som Tamarindo är bra för nybörjare, där kajaker kan hyras i staden (t.ex. Hotel Capitan Suizo) med medföljande tips och råd om tidvatten.

 

Fråga oss för mer information om de bästa kajakplatserna!

Tips:

Paddla genom kanalerna i Tortuguero och upptäck vildlivet själv!

Utforska mangrovefloder och surfa havsvågorna med en havs-kajak i Tamarindo!

 

Snorkling och Dykning

dykningCosta Ricas två korallrev är belägna utanför den karibiska kusten, i Cahuita nationalpark och i Gandoca-Manzanillo Wildlife Refuge.

 

 

 

Tips:

Vi rekommenderar snorkling kring Puerto Viejo, alternativt på Isla Tortuga runt Malpaís.

Om du dyker missa inte Isla del Caños rika havsliv! Den rikliga planktonen i området drar till sig otroliga mängder olika fiskarter. Denna dykningsplats är välkänd i hela Centralamerika!

Läs mer om dykning & snorkling (engl)

 

Surfing

surfingCosta Rica är världsberömt för sina surfmöjligheter året-runt. Eftersom det finns stora vågor i Västindien och Stillahavsområdet kommer du aldrig missa vågor! Det finns flera möjligheter att prova denna sport som nybörjare också. Fråga oss för mer information.

 

Läs mer om surfing (engl)

 

 

tillbaka till toppen